- Un formular prin care susținătorii lui Călin Georgescu erau instruiți să dea în judecată Curtea Constituțională a României a circulat pe internet: oamenii erau îndemnați să facă plângerea pe 15 aprilie până la ora 14.00. Au fost înregistrate peste 130. Cea care-i ghida pe oameni să completeze documentele este fosta vicepreședintă a Tribunalului Botoșani, Lăcrămioara Axinte.
„Instrucțiuni pentru turul doi înapoi.” Așa se numește formularul aflat la adresa https://anulareccr.vercel.app/, acolo unde susținătorii lui Călin Georgescu au fost instruiți cum să facă, în mod organizat, plângeri pentru anularea deciziei CCR cu numărul 32 din 6 decembrie 2024. Este instanța care a anulat turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2024, alegeri ce urmează să fie reluate pe 4 și 18 mai 2025.
Ieri, judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploiești a admis o astfel de plângere, împotriva deciziei CCR, depusă de o persoană pe nume Gheorghița Popescu.
Este și singura admisă până acum, din cele peste 130 depuse, conform unei analize paralele realizate de Snoop.
mai mult la : https://snoop.ro/mecanismul-contestatiilor-impotriva-deciziei-ccr-coordonat-de-o-fosta-judecatoare-acum-influencer-tiktok-au-urmat-o-ofiteri-mapn-si-familii-intregi/
Cristi Danileţ : No, avem și noi, in justitie, geor-geții noștri. M-am contrat de multe ori cu doamna, când eram in sistemul judiciar. Nu o puteam convinge de nimic si pace.
I-am văzut pe cei ca ea ironizandu-ne in timpul protestelor pro-justitie, reacționand in timpul pandemiei impotriva statului, iar acum aruncând in aer anularea alegerilor.
Ar fi interesant de vazut cati magistrați au intrat in AUR sau PSD după plecare…
Avem și dovada abuzului de drept: cei care au atacat hotararea CCR în justiție recunosc public că au introdus mai multe acțiuni similare „pentru a găsi judecătorul” care să dea soluția dorită de ei.
Din păcate, printre ei este o fostă judecătoare și un actual avocat. Ei au răstalmacit dreptul constituțional: au făcut un contorsionism juridic transformănd actele de jurisdictie constituțională in acte administrative, totul cu intentia de a răsturna ordinea de drept. Problema e că judecătorul de la Ploiești le-a dat dreptate.
E incredibil cum recunosc cu nonșalanță că au făcut așa ceva!
Să ne înțelegem: nu am fost de acord cu hotararea CCR de anulare a alegerilor. Dar in niciun caz o instanță judecătorească nu poate infirma o soluție (hotărâre sau decizie, nu are importanță denumirea) a CCR. Este un abuz de drept grosolan, instanța depășind limitele puterii judecătorești.